Browar restauracyjny „Podklasztorze
to unikalne wyroby Browaru restauracyjnego
„Podklasztorze”, a także powrót do tradycji warzenia piwa w murach Opactwa Cystersów. Do produkcji używamy najwyższej klasy słodu, drożdży i chmielu. Cały proces warzenia od początku do końca stanowi czyste rzemiosło. By uzyskać pełnię smaku, obfitą pianę i piękną barwę nasze piwo nie jest pasteryzowane ani filtrowane. Proces leżakowania odbywa się w piwnicznych murach klasztoru i trwa odpowiednio długo w zależności od uwarzonego stylu. Pijąc nasz złoty trunek mają Państwo pewność, że każda warka ugotowana została z wielką pasją i sercem.
W murach opactwa Cystersów usytuowanego na terenie starej Puszczy Pilickiej od najdawniejszych czasów mnisi warzyli przednie piwo. Wskrzeszając na nowo tradycje browarnicze staramy się, aby nasze piwo oddawało klimat i charakter wyśmienitych trunków wytwarzanych przez zakonnych braci.
Najwyższej klasy słody, drożdże czy chmiele, ale przede wszystkim prawdziwa pasja naszego browarnika sprawiają, że piwa z Browaru Podklasztorze cieszą się uznaniem naszych gości. Każde z naszych czterech piw „Podchmielony Mnich”, „Biała Dama”, „1176 Opactwo” czy „Ale Mnich” to trunki , które powstają z zachowaniem wszelkich prawideł sztuki browarniczej. Odpowiednio długo leżakując w piwnicach starego klasztoru nabierają mocy oraz szlachetnego smaku – tak cenionego przez wszystkich miłośników piwa.