Chleb wiejski okrągły

Piekarnia Karolinów - Gospodarstwo Rolne Tomasz Milczarek

Dodaj pierwszą opinię

Nasz chleb wiejski okrągły to produkt z najwyższej jakości lokalnych składników, przygotowywany na naturalnym zakwasie. Nie dodajemy do niego żadnych sztucznych dodatków i polepszaczy do mąki czy konserwantów. Składa się w 90% z mąki żytniej i w 10% z mąki pszennej z lokalnego zboża najwyższej jakości pochodzącego z obszaru Doliny Pilicy (młynarstwo Józef Karp). Wzbogacamy go kwaśnym mlekiem krowim z lokalnego gospodarstwa i solimy niejodowaną solą kłodawską. Wypiekamy go w rodzinnej piekarni w tradycyjnym szamotowym wiejskim piecu opalanym drewnem, dzięki czemu ma niepowtarzalny smak i pyszną chrupiącą skórkę. Jest świeżo wyrośnięty, a nie odpiekany na skalę masową w piecach elektrycznych z mrożonego ciasta (jak w większości supermarketów). Dostępny
jest w trzech rozmiarach – jako chleb mały, duży i wielki.
Produkt lokalny, naturalny, wyrabiany ręcznie.